“Εφυγε” ο Φώτης Περουτσέας

Στις 7 Ιουλίου έφυγε από κοντά μας ο συνάδελφος Φώτης Περουτσέας, Πρόεδρος Εφετών ε.τ., εξαίρετος Δικαστής και εκλεκτό μέλος της Ένωσης. Στην νεκρώσιμη ακολουθία την Ένωση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. κα Γεωργία Μουτεβελή. Τον εκλιπόντα αποχαιρέτισαν με επικήδειους λόγους η κόρη του Βάλη και ο κ. Ιωάννης Δαβίλλας, Αρεοπαγίτης ε.τ..

Ακολουθούν οι επικήδειοι λόγοι:

Από την κόρη του Βάλη:

Μπαμπά μου,
στέκομαι σήμερα όρθια εδώ γιατί αυτό ήθελες, γιατί αυτό μου έμαθες εσύ, να μη λυγίζω απέναντι στα δύσκολα.
«Να μην στενοχωριέστε για όσα διορθώνονται αλλά ούτε γι’ αυτά που δεν μπορούν ν’ αλλάξουν», μας έλεγες πάντοτε, με μια δική σου προσέγγιση προς τη ζωή και μας λύτρωνες σε δύσκολες στιγμές.
Οι σελίδες του βιβλίου σου τελείωσαν χτες. Εμείς, η οικογένειά σου, θα τις διαβάζουμε ξανά και ξανά. Θα μου επιτρέψεις όμως να γράψω τον επίλογο.
Ξέρω καλά ότι σήμερα θα προτιμούσες τη σιωπή.
Δεν μπορώ όμως να μην σου πω πόσο περήφανες είμαστε για σένα μπαμπά μου, για το ήθος με το οποίο πορεύτηκες και υπηρέτησες τη δικαιοσύνη ατελείωτες ημέρες και νύχτες, με ψυχραιμία, καθαρή σκέψη, χωρίς φόβο αλλά με πάθος για την αλήθεια και το δίκαιο έναντι όλων. Για την καλοσύνη των καταγάλανων ματιών σου, το ζεστό σου χαμόγελο, για την απλότητα, με την οποία απευθυνόσουν σε όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποστάσεις. Δεν μπορώ να μην σου πω πόσο περήφανη νιώθω όταν στις γνωστές σου αίθουσες, με σταματούν και μου μιλούν για σένα, για τον Κύριο Πρόεδρο, για έναν εξαίρετο δικαστή και πάνω απ’ όλα για έναν υπέροχο άνθρωπο. Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα, αυτή την περηφάνια, να στην ανταποδώσαμε κι εμείς.
«Τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα», έλεγες, αστειευόμενος πάντοτε. Τώρα λοιπόν που ήρθαν για σένα τα εύκολα, τώρα που φτάσαμε στον επίλογο, δέξου ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από τη μαμά, τη μεγάλη σου κόρη κι εμένα, το πίκολο, όπως με αποκαλούσες. Δέξου «το μεγαλύτερο φιλί του κόσμου» από τη Στέλλα μας, τη Στέλλα σου, που λάτρεψες. Καμάρωνέ την από εκεί ψηλά, εκεί όπου ανήκες πάντα.
Θα με οδηγείς και θα σ’ αγαπώ όσο ζω, Κύριε Πρόεδρε, ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ.

Από τον κ. Ιωάννη Δαβίλλα, Αρεοπαγίτη ε.τ.

epikeidios