ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΠΟ 13-12-2015 ΕΩΣ 18-12-2016

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ    
ΚΑΙ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Της 18ης Δεκεμβρίου 2016
ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΠΟ 13-12-2015 ΕΩΣ 18-12-2016
 (Ανεγνώσθησαν από τη Γενική Γραμματέα Κα Αγγελική Σμυρνιού )
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ 
Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΑΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσής μας. Η ενεργή συμμετοχή σας είναι σημαντική  γιατί μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και μας βοηθάει να συνδιαμορφώσουμε τις δράσεις μας στο μέλλον, όπως δε κατά παράδοση γίνεται θα ανοίξω τις εργασίες του κύριου μέρους της Συνέλευσης με την ενημέρωσή σας για τις ενέργειές του ΔΣ, το οποίο προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 13ης Δεκεμβρίου 2015 και συγκροτήθηκε σε σώμα στις 17 Δεκεμβρίου 2016,κατά την οποία εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας το μέλος του ΔΣ Χαρίλαος Κλουκίνας, ο οποίος παραιτήθηκε την 29-6-2016 τόσο από Γενικός Γραμματέας όσο και μέλος του ΔΣ. Μετά την παραίτηση του κ. Κλουκίνα εισήλθε στο ΔΣ ο πρώτος επιλαχών στις ανωτέρω αρχαιρεσίες της 13-12-2015 Γεώργιος Βραχάς, Αντεισαγγελέας Εφετών, ε.τ. και στις 20-10-2016, μετά από μυστική ψηφοφορία των μελών του ΔΣ εκλέχθηκα η ομιλούσα στη θέση του γενικού Γραμματέα.Για το λόγο αυτο θα διαβάσω τα πεπραγμένα ολόκληρου του χρονικού διαστήματος από 13-12-2016 μέχρι σήμερα. πάνω σε όλα τα θέματα και τα αποτελέσματα των ενεργειών μας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τοποθέτηση όποιου εκ των μελών επιθυμεί προκειμένου να ακούσουμε τις θέσεις σας, να δεχθούμε την κριτική σας και να διαμορφώσουμε από κοινού τις ενέργειές μας για την επίτευξη του στόχου μας.
    Προς ενημέρωσή σας και κυρίως των νεώτερων μελών μας, σύμφωνα με το άρθρο 3 του καταστατικού, μέλη της Ενωσής μας, είναι οι συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί όλων των κλάδων της Πολιτικής και Ποινικής  Δικαιοσύνης , της Διοικητικής Δικαιοσύνης, του Συμβουλίου της Επικρατειας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Νομικου Συμβουλιου του Κρατους , καθώς και οι   δικαιούχοι σύνταξης, σύζυγοι και τέκνα αποβιωσάντων μελών μας. 
Κυρίες και Κύριοι
Αφότου το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα , όπως προείπα, την 17-12-2016, ασχοληθήκαμε  με τα προβλήματα που απασχολούσαν τα μέλη μας, τα οποία ανάγονται κυρίως στις νέες αλλαγές του ασφαλιστικού μας συστήματος με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου 4387/12-5-2016, με την εφαρμογή του οποίου οι συντάξεις θα υποστούν βίαιες περικοπές, εις τρόπον ώστε τόσο οι συνταξιοδοτηθέντες πριν όσο και συνταξιοδοτούμενοι μετά την εφαρμογή του να υφίστανται βίαιη προσαρμογή στη ζωή τους και να μη μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες της ζωής τους όπως την είχαν προγραμματίσει . ΟΙ περικοπές αυτές όπως γνωρίζετε έρχονται μετά  τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεών μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία έπληξε τη χώρα μας και η οποία για μας, τους δικαστικούς λειτουργούς ήταν ιδιαίτερα ισοπεδωτική από τον καταιγισμό των περικοπών των συντάξεων που επιβλήθηκαν από το έτος 2010 μέχρι σήμερα, με τους νόμους 3865/2010 (ΕΑΣ), 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012 ,οι οποίες επεκτάθηκαν δια των ανωτέρω νόμων και επί της σύνταξης του Ταμείου Νομικών, η οποία έχει μειωθεί πλέον σε ποσοστό 53% και επιπλέον τις μειώσεις που υπέστημε από τις περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών. 
Θα σας περιγράψω τώρα ενδεικτικά ορισμένες χαρακτηριστικές ενέργειες και δραστηριότητες του Διοικητικού Συμβουλίου στο χρονικό διάστημα από της 13-12-2016 που πραγματοποιήθηκε η περισυνη ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση  μέχρι σήμερα.                             
Α΄  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ- Βασιλόπιτα
Στις 21 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, μετά από απόφαση του ΔΣ, Σε εορταστικό κλίμα με  συμμετοχή πολλών μελών και φίλων της Ενωσής μας, η κοπή της Βασιλόπιτας και η χοροεσπερίδα που ακολούθησε στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στην Αθήνα, με πλούσιο μπουφέ, ωραία εδέσματα και εορταστικό πρόγραμμα.              
Β΄  –  Συμβάσεις Νοσηλείας και Ιατρικών Εξετάσεων
1. Τον Ιούνιο 2016 υπεγράφη σύμβαση με την Ευρωκλινική, με  εκπτωτικό Πίνακα Παροχών, ο οποίος έχει δημοσιευθεί στην Ιστοσελίδα της Ενωσης και απεστάλησαν ταχυδρομικώς ή παραδόθηκαν στα ίδια τα μέλη μας οι κάρτες προνομίων του Ομίλου <<ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ >> (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ). Εδώ πρέπει να σας επισημάνω ότι όσα  εγγεγραμμένα μέλη μας δεν έλαβαν τη σχετική κάρτα να απευθυνθούν σε εμένα ή την Κυρία Μουτεβελή το συντομώτερον δυνατόν προκειμένου να τους εκδώσουμε κάρτες. Εννοείται ότι όσοι μας το έχουν δηλώσει δεν χρειάζεται να μας το δηλώσουν πάλι.
     
2 Δεδομένου ότι η προϊσχύουσα σύμβαση της Ενωσής μας με το  νοσοκομείο <<Ερρίκος Ντυνάν >> είχε λήξει στις 30-6-2016, παραταθείσα σιωπηρώς μέχρι την υπογραφή της νέας, ζητήσαμε και λάβαμε από το εν λόγω νοσοκομείο σχετική έγγραφη προσφορά , και μετά την αντιπρότασή μας και τη διαπραγμάτευση που ακολούθησε, υπεγράφη πριν λίγες ημέρες, μεταξύ της Ενωσης και του εν λόγω νοσοκομείου  <<Σύμβαση Παροχής Νοσηλείας και Ιατρικών Εξετάσεων >> των μελών της Ενωσης, στα οποία περιλαμβάνονται οι σύζυγοι και τα τέκνα ηλικίας άνω των 14 ετών . Με τη σύμβαση αυτή, ενδεχόμενη νοσηλεία μελών της Ενωσης θα πραγματοποιείται σε θέση ανώτερη αυτής που καλύπτει ο κύριος ασφαλιστικός φορέας και θα γίνεται έκπτωση 25%, επί του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου. Εφόσονδε   το μέλος της Ενωσης διαθέτει κάλυψη από ασφαλιστικό φορέα,όπως συμβαίνει με τους περισσότερους,π.χ τον Ε.Ο.Π.Π.Υ., η έκπτωση αυτή θα πραγματοποιείται μετά την αφαίρεση του ποσού που παρέχει ο κύριος ασφαλιστικός φορέας καθώς και  άλλες μερικώτερες εκπτώσεις σε ειδικότερα θέματα, που αναφέρονται στη σύμβαση, όπως Εξωτερικά Ιατρεία και Επείγοντα Περιστατικά,συνταγογράφηση,Μεταφορά με ασθενοφόρο κ.α., καθώς επίσης και  πολύ καλά εκπτωτικά πακέτα  
   3. Σύντομα ,τις προσεχείς ημέρες,  είναι έτοιμη προς υπογραφή και με το Θεραπευτήριο METROPOLITAN παρόμοια <<Σύμβαση Παροχής Νοσηλείας και Ιατρικών Εξετάσεων >>, με εκπτωτικό Πίνακα Παροχών.  
Γ΄  – Ν.4387/2016   (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ)           
 Κυρίες και Κύριοι το έτος που πέρασε αναλωθήκαμε κατά κύριο λόγο με το ασφαλιστικό. Για τον λόγο αυτό τα μέλη του απελθόντος ΔΣ, εκ των οποίων τα έξι επανεκλεγήκαμε στο παρόν ΔΣ, ευθύς μόλις διέρρευσε στον τύπο  <<Το Πόρισμα Σοφών>> όπως θα ενθυμείσθε και άρχισαν τα πρώτα δημοσιεύματα του Τύπου, επισκεφθήκαμε τον Νοέμβριο του 2015 τον πρώην Υπουργό Εργασίας Κο Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Αναστάσιο Πετρόπουλο , στους οποίους θέσαμε και συζητήσαμε 1) τα συνταξιοδοτικά θέματα, ενόψει της αναμενόμενης συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης και  2) την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.
 Ακολούθως τα μέλη του παρόντος ΔΣ, επισκεφθήκαμε όλους τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες και συγκεκριμμένα: Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2016, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης , ο οποίος μας δέχθηκε παρουσία του Υπουγού κ. Κατρούγκαλου, τον Μάρτιο του 2016 και εκ νέου τον Υπουργό κ. Κατρούγκαλο μετά την ψήφιση του ν.4387/2016,τον Μάϊο 2016,ο οποίος μας παρέπεμψε στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εργασίας, την οποία και επισκέφθηκαν τρία μέλη του ΔΣ προς ενημέρωση και τέλος τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γ.Χουλιαράκη, τον Σεπτέμβριο του 2016 και τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Τζανακόπουλο τον Σεπτέμβριο 2016. 
Τους θεσμικούς αυτούς παράγοντες, τους ενημερώσαμε ότι για εμάς η τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας καθώς και η πιστή εφαρμογή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων είναι βασικά συστατικά του Κράτους Δικαίου.
Εκφράσαμε την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία μας στα νέα μέτρα που επιφέρουν οι νόμοι 4387/2016 και 4389/2016, τα οποία θίγουν για μία ακόμη φορά κυρίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ πλήττουν ιδιαίτερα και καταφανώς άδικα τους δικαστικούς λειτουργούς και τους λειτουργούς του ΝΣΚ, εν ενεργεία και συνταξιούχους.
Επισημάναμε ιδίως την περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών της ίδιας ομάδας θιγομένων για πολλοστή φορά, τη δραματική μείωση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του ΝΣΚ, τη μεταφορά τους στον ΕΦΚΑ, την εκτίναξη της κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας , για την οποία καταβάλαμε επί πολλά χρόνια μεγάλες εισφορές.
Σημειώσαμε: 1.- ότι όπως έχει κριθεί και από το Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος στην πρόσφατη απόφασή του (6/2015),ως προς τους συνταξιούχους, η ευχέρεια  του κοινού νομοθέτη να καθορίζει τις συντάξιμες αποδοχές των δικαστικών λειτουργών (και κατ’ αναλογίαν των λειτουργών του ΝΣΚ) τελεί υπό τους περιορισμούς των διατάξεων των άρθρων 26, 87 και 88 του Συντάγματος, ο δε προσδιορισμός του περιεχομένου και του ύψους των συντάξεων δεν μπορεί να γίνεται κατά τρόπο που να αποκλίνουν αυτές ουσιωδώς από τις, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, καθοριζόμενες αποδοχές ενεργείας, κατά το μέρος που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία του δικαστικού λειτουργού κατά τη διάρκεια της άσκησης του λειτουργήματός του και, συνεπώς, πρέπει να διατηρείται μια σταθερή (και οπωσδήποτε εύλογη) αναλογία μεταξύ των συντάξιμων αποδοχών και των αποδοχών ενεργείας των δικαστικών λειτουργών, όπως προκύπτουν μετά την φορολόγησή τους. Οι ανωτέρω συνταγματικές επιταγές δεν προκύπτει ότι ελήφθησαν υπόψη κατά τη θέσπιση των διατάξεων του ν. 4387/2016, σε σχέση με τη μείωση (σε ποσοστό πλέον του 70% περίπου ) των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του ΝΣΚ. η οποία  καθιστά και  δυσανάλογη την συμμετοχή  των τελευταίων στα δημόσια βάρη  από την άποψη  της ισότητας των πολιτών.  
2.-  Οτι  όπως εχει κριθεί  με την 2888/2015 απόφαση  της ολομέλειας  του Σ.τ.Ε,( με την οποία  κρίθηκαν   αντισυνταγματικές οι δύο  τελευταίες περικοπές των συντάξεων) ,   ακόμη  και σε περιπτώσεις δυσμενών δημοσιονομικών συνθηκών,  η δυνατότητα του νομοθέτη να περικόπτει τις ασφαλιστικές παροχές δεν είναι απεριόριστη, αλλά οριοθετείται κατά πρώτον από τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης (άρθρο 25 παρ. 4 του Συντάγματος) και της ισότητας στα δημόσια βάρη (άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος), οι οποίες επιτάσσουν να κατανέμεται εξ ίσου το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μεταξύ όλων των πολιτών, καθώς και από την αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος), σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να είναι πράγματι πρόσφορο και αναγκαίο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Τους επισημάναμε τέλος ότι σε περίπτωση μη εφαρμογής των ανωτέρω συνταγματικών διατάξεων θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο ασκώντας και σχετικές αγωγές προς αποκατάσταση της νομιμότητας  αλλά ένα Κράτος Δικαίου δεν πρέπει να προκαλεί τους πολίτες του να αντιδικούν με αυτό.
Ακόμη,συμμετείχαμε σε δύο Πανδικαστικές Συνελεύσεις με συμμετοχή των Δικαστικών Ενώσεων, με θέμα τις εξωντοτικές περικοπές των συντάξεών μας, καθώς επίσης προσκληθήκαμε και παραστήκαμε στις Γενικές Συνελεύσεις των Δικαστικών ενώσεων και του ΝΣΚ εκπροσωπηθέντες κυρίως από τον Πρόεδρο της Ενωσής μας  Κο Σταμάτη Γιακουμέλο.
Κατ΄ αρχήν συμμετείχαμε την 2 Φεβρουαρίου 2016 σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας (Λ.Ριανκούρ 85), με συμμετοχή και των άλλων Ενώσεων πλην της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (εκτός ορισμένων μελών του σημερινού Προεδρείου)και της Ενωσης Εισαγγελέων. Μετά το τέλος της ανοιχτής συζήτησης οι δικαστικές Ενώσεις εξέδωσαν  κοινό Πόρισμα.             
Επίσης στις 16 Ιουνίου 2016, με αίτημά μας προς τις άλλες Ενώσεις συνήλθε με μεγάλη επιτυχία Πανδικαστική Συνέλευση, στην Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας προς δημόσια ανάδειξη και συζήτηση της σοβαρής υποβάθμισης της θέσης των δικαστικών λειτουργών και των μελών του ΝΣΚ, εν ενεργεία και συνταξιούχων, που επέρχεται μετά την ψήφιση των ν. 4387/2016 και 4389/2016  με δραματική μείωση των συντάξεων, μεταφορά στον ΕΦΚΑ, αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών κλπ.
Στην Πανδικαστική αυτή Συνέλευση, κατά την οποία έλαβαν το λόγο Ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου και αναλύσαμε τις συνταξιοδοτικές μεταβολές που επιφέρει ο ν. 4387/2016 , εκδόθηκε δε κοινό Ψήφισμα το οποίο δημοσιεύθηκε με πλήρη ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Επίσης,κατά την επίσκεψή μας, τον Σεπτέμβριο 2016 στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, θέσαμε και τα εκκρεμή ζητήματα της καταβολής του 50% των αναδρομικών περικοπών σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση 127/2016 του Ειδικού Δικαστηρίου, της φορολογικής απαλλαγής του 25% των συντάξιμων αποδοχών σύμφωνα με τις αποφάσεις 89/2013 και 6/2015του ίδιου Δικαστηρίου των οποίων ζητήσαμε την εφαρμογή. Η θέση του Υπουργού ως προς το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών ήταν  ότι θα ρυθμιστούν  εάν και όταν αρθούν οι δημοσιονομικές δυσκολίες και πάντως όχι πριν από το καλοκαίρι του 2018, ως προς δε το δεύτερο ότι ήταν αρμοδιος ο Κ. Αλεξιάδης, στον οποίο στείλαμε σχετικό Υπόμνημα . Ακολούθως, το θέμα αυτό είχε επιτυχή έκβαση όπως γνωρίζετε και εκδόθηκε η ΠΟΛ.1347/29-9-2016,. 
Στα πλαίσια των ανωτέρω επαφών, οι πρόεδροι όλων των Ενώσεων συμπεριλαμανομένου και του Προέδρου της Ενωσής μας Κου Γιακουμέλου ζήτησαν και επισκέφθηκαν τους γενικούς Γραμματείς Δημοσίων εσόδων και Δημοσιονομικής Πολιτικής, από τους οποίους αφενός ζήτησαν να περιληφθούν στη συμπληρωματική εγκύκλιο οι προαναφερθείσες δύο κατηγορίες μελών των ενώσεων, το οποίο όμως δεν δέχθηκαν και μας παρέπεμψαν στον αρμόδιο Υπουργό και αφετέρου του υπέβαλαν παρατηρήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων Μετά τη συνάντηση αυτή , εκδόθηκε η Διευκρινιστική ΠΟΛ.1161/1-11-2016.Οι συνάδελφοι υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις και ορισμένοι μάλιστα τα εισέπεραξαν. Εδώ πρέπει να σας επισημάνω ότι η ΠΟΛ 1161/2016  ορίζει ότι η προθεσμία υποβολής μπορεί να γίνει χωρίς κυρώσεις μέχρι 31-12-2016. 
Ως προς τις δύο ως άνω κατηγορίες μελών μας που δεν συμπεριλαμβάνονται στις εγκυκλίους υποβάλαμε σχετικά υπομνήματα στους Υπουργούς Οικονομικών και στον Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και μετά από αίτημα του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών συνήλθε η ολομέλεια του ΝΣΚ, η οποία με τη με αριθ.288/2016 γνωμοδότησή της ,γνωμοδότησε θετικά και ήδη την 15 Δεκεμβρίου 2016 εκδόθηκε η εγκύκλιος ΠΟΛ.1190/15-12-2016, η οποία αποδέχθηκε την γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΝΣΚ και περιέλαβε και τους λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (εν ενεργεία και συνταξιούχους), καθώς και τα μέλη των οικογενειών των αποβιωσάντων δικαστικών λειτουργών και λειτουργών του ΝΣΚ, τα οποία συνταξιοδοτούνται κατά μεταβίβαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του συνταξιοδοτικού νόμου, λόγω του θανάτου των λειτουργών αυτών και μόνο για το τμήμα που αφορά τις κατά μεταβίβαση συντάξεις (όχι δηλαδή και για τα λοιπά εισοδήματα αυτών.Ετσι τα μέλη μας αυτά, από τη Δευτέρα μπορούν να υποβάλουν στις αρμόδιες εφοριες τις τροποποιητικές δηλωσεις φορολογίας εισοδήματος (Εντυπο Ε1) του οικ.έτους 2014, Φ.Ε. 2014 και Φ.Ε 2015
Κυρίες και Κύριοι
Προσπαθήσαμε να κάνουμε και πιστεύουμε πως κάναμε το καλλίτερο δυνατόν για την επίλυση των θεμάτων που μας απασχόλησαν και κυρίως των οικονομικών προβλημάτων που προέκυψαν από την οικονομική κρίση . Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η δύναμή μας είστε εσείς και όσο περισσότερα μέλη εγγράφονται και έχετε ενεργή παρουσία όταν σας καλούμε , όπως σήμερα, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε , πληρουμένων έτσι των σκοπών της Ενωσής μας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού μας, που είναι : η σύσφιγξη των φιλικών δεσμών, η αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών , η προώθηση των συμφερόντων των μελών και ιδίως η επίλυση των εκάστοτε αναφυομένων συνταξιοδοτικών, υγιειονομικών ή άλλων θεμάτων, η επικοινωνία και καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας με άλλες ομοειδείς ενώσεις και η ανάπτυξη επιστημονικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και η διοργάνωση συναφών εκδηλώσεων.
Σας Ευχαριστώ
Αθήνα 18 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ

Αρεοπαγίτης,ε.τ.

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΜΥΡΝΙΟΥ

Εφέτης,ε.τ.