Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πενθήμερη εκδρομή που οργάνωσε η Ένωση από 9 έως 13 Οκτωβρίου στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Την πρώτη ημέρα, μετά την ημέρα του ταξιδιού οι συνάδελφοι που συμμετείχαν περιηγήθηκαν με επαγγελματία ξεναγό στα εξαιρετικά μνημεία της πόλης της Καβάλας και της περιοχής, όπως το Ιμαρέτ, την συνοικία της Παναγίας, το μοναδικό στην Ελλάδα μουσείο καπνού, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το βαφτιστήρι της Αγίας Λυδίας κ.ά.

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν την λίμνη Βιστωνίδα, το Πόρτο Λάγος, την Ξάνθη (όπου στο Λαογραφικό μουσείο της παλαιάς πόλης ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την ιστορία της περιοχής από το διευθυντή του μουσείου) και την Κομοτηνή, όπου απόλαυσαν και προμηθεύτηκαν τα φημισμένα τοπικά προϊόντα (στραγάλια, σουτζούκ λουκούμ, καφέδες).

Η περιήγηση έκλεισε την άλλη μέρα με επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας, στα περίφημα σπήλαια Αλιστράτης και Πηγών του ποταμού Αγγίτη και στην πόλη της Δράμας με τα πολλά νερά της.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής επικράτησε ευχάριστο κλίμα, ενώ το βράδυ της Παρασκευής σε αίθουσα του ξενοδοχείου οι εκδρομείς διασκέδασαν με εκλεκτή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική όπου κάποιοι συνάδελφοί εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους ικανότητες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην εκδρομή, όχι μόνο για τη συμμετοχή τους, αλλά κυρίως για την καλή διάθεση και την κατανόηση που έδειξαν στη διάρκεια της εκδρομής. Υπόσχεται δε ότι η επόμενη εκδρομή (εσωτερικού ή εξωτερικού) θα είναι καλύτερη.