Ανακοίνωση – Ενημέρωση

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 15/12/2019

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/12/2019 με εξαιρετική επιτυχία η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσης της Ένωσής μας στο Αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών. Η συμμετοχή των μελών της Ένωσης ήταν εντυπωσιακή και η παρουσία τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενη. Το ευχάριστο δε είναι ότι συμμετείχαν και μέλη της Ένωσης που διαμένουν εκτός Αθηνών (Θεσσαλονίκη, Λάρισα κ.λπ.) Οι συνάδελφοι από όλους τους κλάδους της Δικαιοσύνης, που κατέκλυσαν τη μεγάλη αίθουσα του Εφετείου, παρακολούθησαν με προσοχή και αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Βαμβακίδης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική παρουσία τους, επισήμανε αρχικά την σύμπνοια, την ενότητα και τη συνεργασία που επικρατεί μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των μελών της Ένωσης τα τελευταία χρόνια (από 360 το 2014, σε 1013 το 2019) και στη συνέχεια ενημέρωσε τα μέλη για την πορεία των συνταξιοδοτικών ζητημάτων και ιδίως για τα αποτελέσματα των συναντήσεων του Δ.Σ. με τους αρμόδιους υπουργούς κ. κ. Βρούτση και Μηταράκη. Αμέσως μετά ο εκπρόσωπος τς Ένωσης των μελών του Ν.Σ.Κ. απηύθυνε θερμό χαιρετισμό συμπαράστασης.

Ακολούθως, ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. τα μέλη της Ένωσης εξέλεξαν ομόφωνα τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ε.τ. κ. Ιωάννη Παπανικολάου πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να διευθύνει τη συνεδρίαση της και τις εφέτες ε.τ. Βασιλική Κουβαρά και Δέσποινα Κουμάνια ως γραμματείς. Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Γεωργία Μουτεβελή διάβασε τα πεπραγμένα του Δ.Σ. για το χρονικό διάστημα από 26/11/2018 έως 14/12/2019 (πατήστε εδώ για να δείτε τα πεπραγμένα) και ο Ταμίας κ. Γεώργιος Ζώης έκανε τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2019 και τον προϋπολογισμό του έτους 2020. Ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Σμυρναίος ανέγνωσε την έκθεση της Επιτροπής και δήλωσε ότι η Εξελεγκτική Επιτροπή εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό του Ταμία. Τέλος ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Παπανικολάου κάλεσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης να εγκρίνουν τα πεπραγμένα του Δ.Σ. και τον οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό του Ταμία. Η Γενική Συνέλευσης ενέκρινε ομόφωνα τα πεπραγμένα του Δ.Σ. και τον οικονομικό απολογισμό.

Στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο και ανέπτυξαν τις απόψεις τους για τα συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτριος Αναστασόπουλος, Αγγελική Σμυρνιού, Γεώργιος Φαλτσέτος και Αθανάσιος Ακριτίδης. Τέλος, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ανέγνωσε το ψήφισμα (πατήστε εδώ για να το δείτε) και η Γενική Συνέλευση το ενέκρινε ομόφωνα.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους κ.κ. Παπανικολάου, Κουβαρά και Κουμάνια, που ως μέλη του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης συνέβαλαν ώστε να διεξαχθούν άψογα οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.